Minikor og temagudstjeneste i Gestelev Kirke

Søndag d. 4/2 kl. 16.00 i En gudstjeneste med et tema, fortælling og lidt ekstra musik. Efter gudstjenesten er der pølsehorn og øl og vand i våbenhuset. FASTELAVN for de lidt større kl. 13.00 i Gestelev Kirke. Søndag d. 11/3 er der tøndeslagning i Gestelev forsamlingshus og kl. 13.00 gudstjeneste i Gestelev kirke med god musik og måske fastelavnsboller for udklædte børn (og eventuelle voksne)

MINIKOR gentager vi. Mød op kl. 15.00 inden temagudstjenest en d. 4/2. For dem der har lyst til at komme lidt før og øve søndagens salmer. 

Foredrag på Rudme Friskole. Sorgens spor v. sognepræst Kamille Nygård.

Torsdag d. 18. januar kl. 19.30. Et foredrag om græske tragedier, sorgfulde fortællinger og sorgen som perspektiv på livet. Hvad betyder det at fortæller sin historie om et tab, klage sin nød eller bare jamre ordløst. Med udgangspunkt i de antikke græske tragedier, men også nyere litteratur om sorg, skal det handle om det lille sted, hvor sproget samler sig eller gør oprør efter en ulykke. Foredraget er arrangeret i samarbejde med friskolen. Entré 50 kr. Man medbringer selv brød til kaffen.

Nytårsmøde: Rwanda - hvad kan vi lære?

Onsdag d. 10/1 Kl. 14-17 i Gestelev forsamlingshus.

Til nytårsmødet 2018 kommer Carl-Einar Leonhard og fortæller om et projekt han er ansat til at varetage i Rwanda, hvor han lige nu bor halvdelen af tiden. Til foredraget vil han vise billeder fra landet og fortælle om et folk der bærer på en stor byrde fra tiden under folkemordet, og om hvordan de - tilsyneladende - er kommet videre. Desuden vil han fortælle om den store kontrast der er mellem den industrialiserede verden og Rwanda stærkt på vej i samme retning og hvad de måske mister ved den udvikling. Er det kun den industrialiserede verden der kan lære 3. Verden noget ell er er det også omvendt? Efter foredraget er lagkage og boller, te og kaffe og mulighed for snak. Efterfølgende diskussion. Tilmelding senest lørdag d. 6/1 til Claus Nielsen nordskov@dlgtele.dk tlf. 62622470 eller Kamille Nygård kany@km.dk. 

Dukketeater i Gestelev Kirke

Første søndag efter helligtrekonger d. 7/1 kl. 16.00 Vi får besøg af Dukketeatret Svantevit, som laver de fineste dukker, og gennem mange år nu har opført det ene vidunderlige dukketeaterstykke efter det andet. Altid smukt og poetisk, ledsaget af den smukkeste musik. I år er det Skabelsen for de små, 2-7 år, men alle kan være med, unge som gamle. Gratis entre. Tag alt jeres sidste juleguf med, så tømmer vi dåserne efter gudstjenesten og går mætte hjem. 

Nytårsgudstjenester i Gestelev og Herringe kirker

31.12. kl. 16.00 i Herringe Kirke. Folkemusiktrioen Vesselil kommer og spiller til gudstjenesten. Trioen består af Clara Tesch - violin/bratch/vokal, Elisabeth Dichmann violin/vokal og Maja Freese - cello/vokal Fra deres hjemmeside: V E S S E L I L er en dansk strygetrio med kontemporær folkemusik på programmet. De tre unge musikere vægter det personlige udtryk højt og sætter et unikt præg på den nordiske folkemusiktradition. De har gravet i mulden af den nordiske sangskat, ført den til nutiden og flettet den sammen med egne kompositioner og improvisatoriske elementer. I glimt høres tilmed strejf fra varmere himmelstrøg i deres intense og delikate samspil. Med stor kvalitetsbevidsthed udforsker trioen strygerinstrumenternes muligheder og sangstemmerne som smelter sammen i livsbekræftende budskaber. Vesselil bevæger sig ofte i grænselandet mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

1.1. kl. 16.00 i Gestelev Kirke. Det gamle år lukkes ned og det ny bydes velkommen. Der vil være udskænkning til en nytårsskål både d. 31/12 og d. 1/1 i henholdsvis Herringe og Gestelev.

Julen i Gestelev og Herringe kirker

D. 24. dec. gudstjeneste kl. 15.00 i Herringe kirke kl. 16.30 i Gestelev kirke.

D. 25. dec. kl. 10.00 i Herringe kirke

D. 26. dec. kl. 10.00 i Gestelev kirke.

Julen er familietid og vi vil ikke lave så mange kirkelige udskejelser, men blot holde den mulighed åben, at man kan søge ly i en kirke. Om det så er d, 24, d. 25 eller d. 26 behovet er størst. Der vil som altid være smuk musik, og smukke salmer der skal synges. 

Lucia i Herringe

3. søndag i advent d. 17/12 kl. 17.00 Luciatraditionen i Herringe er genopstået. Elever fra Rudme Friskole kommer og synger Lucia i kirken. Og der vil være fortælling af en julehistorie for store og små.

Lucia i Gestelev

Torsdag d. 14/12 kl. 16.00 Lucia for børn og voksne. Denne torsdag aften kommer eleverne fra Nordskovens Friskole og synger Lucia for gamle og unge i Gestelev. Og I skal høre historien om Lucia. Alle er velkomne. 

Afsked med kirkesanger

Søndag d 12.11. kl 11.30 i Herringe Kirke. Denne søndag tager vi efter gudstjenesten afsked med vores kirkesanger Anne Marie Eltzholtz, som har sunget i Gestelev og Herringe kirker. Efter gudstjenesten serveres lidt pindemadder og noget at drikke. 

Temagudstjeneste

Søndag d. 19.11. kl. 16.00 i Gestelev Kirke. Det skal handle om reformationen for 500 år siden og kirken i dag. For voksne og børn: Hvem var Martin Luther? Og hvad vil det sige at reformere sit liv, at vende om, eller vende tilbage til det man synes er det vigtige. Konfirmanderne giver deres bud på hvad der for dem er det vigtige i kirken i dag. Musikken bliver god, en vekslen mellem gammelt og nyt.

 

Stort høstmarked og høstgudstjeneste i Herringe kirke

Kom med alle dine æbler.

Søndag d. 18/9 er der stort høstmarked foran præstegården fra kl. 14.00. Her kan købes sandwich, kager, grøntsager, stauder, høns, syltetøj mm. Det er årets konfirmander der står for markedet.

Kl. 16.00 er der høstgudstjeneste i Herringe kirke med folk-musik. Det er harmonikaspiller Peter Eget og violinist Stefan Sørensen der spiller.

Foredrag om Karen Blixen i Gestelev kirke

Tirsdag d. 23/2 er der foredrag om Karen Blixen i Gestelev kirke. David Bugge fortæller let og levende om et forfatterskab som det aldrig er for sent at komme i gang med.

Foredraget et det andet et Midtfyns foredragsforenings foredragsrækker over temaet- store kvindelige personligheder i det 20. århundrede