Gestelev Forsamlingshus: Kim og kristendommen. Det kristne i Kim Larsens lyriske univers.

 

Musikforedrag ved sangerinde Trine Lunau og Malene Aastrup, valgmenighedspræst I Ryslinge. En times “tour-de-force” gennem kendte og mindre kendte sange med fokus på det religiøse i Kim Larsens poesi. Kim Larsen var en del af “68-oprøret”. Der blev gjort op med al tradition, også kristendommen. Kim Larsen var ikke en Kristen musiker, men det kristne træder interessant frem I teksterne, fordi han nåede at få den kristne tradition med I sin opvækst. Som tidligere biskop Jan Lindhardt udtrykte det: Kradser man lidt I overfladen hos os danskere træder kristenheden frem.

I år starter vi nytårsmødet med kaffe, kringle og lagkage kl. 15 og kl. 16 starter foredraget, så ikke kun pensionister kan nå at være med.

Tilmelding til Claus Nielsen senest lørdag d. 5/1 på 6262 2470 eller mail: cnnordskov@gmail.com eller til sognepræst Kamille Nygård på 6262 1363 eller mail: kany@km.dk .

 

 

Søndag den 20. jan. i Brahetrolleborg Kirke

Ud af huset gudstjeneste

Denne søndag er vi inviterede til gudstjeneste i Brahetrolleborg Kirke.

Efter gudstjenesten fortæller sognepræst Ole Buhl og der er sodavand, kage og kaffe.

Gudstjenesten er kl. 10:30. Vi mødes foran Herringe Kirke kl. 10 og kører sammen i biler eller hvad køretøj man nu foretrækker.

Mere i Kirkebladet Dec. - Jan. - Feb- 2019

Foredrag med Frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen: Onkel Vilhelms historie

Torsdag den 24/1 kl. 1930 - ca. 21:30

En fortælling om Vilhelm Crone og hans fantastiske liv som sømand, hvalfanger, guldgraver i USA, skibsbygger, reder og meget mere som kan læses i kirkebladet Dec.- feb. 2019

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Rudme Friskole. Entré 50 kr. Man medbringer selv brød til kaffen.

Mørkefortællinger søndag den 3/2 kl. 16:57

Første søndag i februar holder vi mørkning i Herringe Kirke. Her skal vi høre om mørket og mørkets lyde og fortællinger  ved MYRKR, som er et lille sjovt samarbejde mellem radiodokumentarist Sara Troense, billedkunstner Alaya Riefensthal og sanger, komponist og musiker Jullie Hjertland.

Læs mere i kirkebladet dec. - feb. 2019

Studiekreds Torsdag den 7/2 kl. 19-21.

Der har været et ønske om at fortsætte studiekredsaftenerne. Næste gang blivr den 7. februar i Herringe Kirke. En aften med to salmer, et oplæg og samtaler henover bænkene.

Der serveres et glas vin og lidt ost og brød. Alle er velkomne. Emnet for studiekredsen er: "I andres øjne". Det kommer til at handle om både skam og skyld.