FØDSEL

Fødsler anmeldes nu automatisk til kirkekontoret. Kun hvis forældrene ikke er gift, er det vigtigt at afgive Omsorgs- og ansvarserklæring seneste 14 dage efter fødslen. Det gøres på borger.dk. Det er for at faderen kan blive registreret som barnets far. Går der længere tid går sagen til Statsamtet hvor der en behandles. Senest 6 måneder efter fødslen skal barnet have fået et navn. Er barnet ikke døbt skal det navngives.

Det gøres tillige digitalt på borger.dk

DÅB

Inden I lægger jer fast på en dato bedes I ringe til præsten, og høre hvornår det kan lade sig gøre. Der er ikke gudstjeneste hver søndag og vi lægger som udgangspunkt helst dåb i forbindelse med en gudstjeneste. Det er festligt og virker rigtigt at de to ting hører sammen. Desuden er det dyrt at tilkalde personale og varme kirken op for en enkelt handling.

KONFIRMATION

Som udgangspunkt går man til præst og bliver konfirmeret i det sogn man bor i. Ønsker man det anderledes, bedes man kontakte præsten. Der er indskrivning hvert år inden sommerferien. Konfirmationerne ligger hvert år sidste søndag i april for Gestelev og første søndag i maj for Herringe. De år, der holdes konfirmation for elever fra Nordskovens Friskole, ligger den anden søndag i maj.

BRYLLUP

Ring til præsten angående bryllup, for at høre nærmere hvornår det kan lade sig gøre. Et par måneder før brylluppet anskaffes det der hedder en prøvelsesattest. På kommunen eller på deres hjemmeside hentes en ægteskabserklæring, som udfyldes og afleveres til kommunen, hvorefter de sender jer prøvelsesattesten. Den medbringes ved samtalen med præsten, som finder sted op til brylluppet.

BEGRAVELSE

Bedemanden kontaktes og gennem bedemanden aftales nærmere tid og sted med præsten. Det er desværre ikke alle dage personalet kan stå til rådighed, end ikke for en begravelse.

Du er også velkommen til at linke til den mere generelle information på

www.folkekirken.dk